Recital pre-Sant Valentí: L’amor romàntic alimenta les putes


Torna La Poeteca!
S’acosta Sant Valentí i des de La Poeteca ho celebrem desmuntant l’amor romàntic heteronormatiu amb un recital amb Meritxell Cucurella-Jorba, Míriam Reyes, Sebastià Portell llegint poemes de Biel Mesquida i Eduard Sanahuja.
 
I els vostres poemes, propis o d’altri, que contribueixin a desmuntar mites i clixés d’aquest amor que ens han venut com a únic i vertader i que acaba fent mal. Perquè hi ha moltes formes d’estimar, objectes de desig i subjectes amorosos diferents i moltes maneres de dir-los amb versos. Per mostra el vers de Mireia Calafell que dóna títol al recital: “L’amor romàntic alimenta les putes”.
Cartell Poeteca L'amor romàntic...
 
El fet és dedicar el recital a la crítica envers una certa visió de l’amor romàntic basat en l’heteronormativitat, és a dir, la regla implícita de que tota relació ha de seguir les pautes de l’amor heterosexual, que perpetua rols de passivitat associats a la dona i activitat-agressivitat associats a l’home. Es tracta de presentar formes d’estimar altrament que permetin eixamplar la visió del objectes i subjectes amorosos i que deixin d’exaltar l’amor romàntic entre home i dona -i, per extensió tots els altres- sota uns determinats paràmetres que han tendit a presentar la dona com a subjuagada i l’home com a dominant, establint unes bases per a l’acceptació de la violència per part de moltes dones.
 
Per tant, seran benvingudes no només les aportacions que desmuntin aquest estereotip, sinó també aquelles que presentin l’amor com un camí de treball, imperfecte, amb desamor inclòs, l’amor homosexual, el poliamor… i altres tipus d’amor no enfocat envers les relacions sexuals però que tenen un pes en les nostres vides igual o major: materno o paterno-filial, l’amical o de qualsevol altre tipus.
 
Serana benvingudes les intervencions en català, castellà o en qualsevol altre idioma en què vulgueu participar.
 
Per participar al micro obert us haureu d’inscriure abans de participar, donant nom i cognoms i títol del poema a la coordinadora: M. Antònia Massanet.
 
Esperem la vostra participació!

Deixa un comentari