Mariona Segarra ens presenta “Solos veus”


El proper dijous 15 de gener tindrem una actuació de luxe: l’espectacle Solos veus, de Mariona Segarra, que reuneix i musica els poemes de grans autors. Serà a les 20h30 a La Createca (Comte Borrell, 122).

Mariona Segarra Solo Veus

Solo veus és un viatge per la veu de Mariona Sagarra i les seves àmplies possibilitats, la confluència de mons diversos, de dinàmiques internes, de combinacions possibles, improvisacions i sorpreses, de timbres i emocions.Solo veus és un camí iniciat fa temps per Mariona Sagarra i que gira al voltant dels sentiments expressats en la veu, en la màgia de les paraules i el poder de la música. El dubte, la por, la paciència, la complicitat, l’amor, el desig, somiar…són estats de presència d’aquest puzle que conformen el nostre ésser. Els poemes dels grans de la literatura com ho son Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Oriol Izquierdo, Josep Maria de Sagarra, Fernando Pessoa, Mossén Cinto Verdaguer, Jaime Gil de Biedma,… creació pròpia i temes populars donen peu a aquest espectacle Solo Veus catàleg emocionant de sonoritats tenyides de tradició i vestides d’actualitat.

Mariona Segarra 1

Mariona Sagarra (Barcelona). La veu, el piano i la poesia són la base del seu treball. Adquireix una sòlida carrera de música clàssica, que li permet dur a terme la seva trajectòria artística cap a la investigació de les noves possibilitats expressives de la veu. Proposa i cerca diferents formes d’aplicar la veu a l’àmbit de la música. Ja sigui amb elements electro-acústics, multi-efectes o simplement pol.lifonies vocals.

A partir del seu rol de cantant, s’embranca amb altres experiències que la porten a actuar com a performer. El seu ferm coneixement de la música també li permet desenvolupar un ampli ventall d’activitats pedagògiques.

Com a cantant solista ha editat tres discs:

Frec a Frec (Discmedi, 2000). Poesia catalana contemporània musicada en clau de jazz i música mediterrània per compositors com Jorge Sarraute, Francesc Capella i ella mateixa.
Dies Diferents (Columna Música, 2003). Recorregut musical de llocs i de persones, cançons populars i temes vocals, poesia i cançons d’altres indrets.
Lent, lent…Corrent! Els Temperaments de la Veu (Columna Música, 2009). Gira al voltant d’alguns temperaments i situacions vitals expressats en la veu, en la màgia de les paraules, el so i el poder de la música.

Ha actuat a molts teatres i festivals com ara el Festival Grec de Barcelona, Auditori de Barcelona, Sala Clamores (Madrid),Sala del Arte (Toledo), L’Espai de dansa i Música de la Generalitat, Festival de Peralada, Maestranza (Sevilla), Palacio de Festivales (Santander), entre d’altres.

Ha estat convidada a diversos Festivals Internacionals de Música: National Gallery (Toronto), Quebec (Canadà), Essex (Anglaterra), Ijesbraker a Amsterdam, Mastrich, Breda (Holanda), Beirut (Líban), Bayonne, Lyon, Perpinyà, Le Havre (França). Ha fet gira per les principals ciutats d’Alemanya. El Gener del 2006 ha estat convidada per l’artista Meredith Monk a cantar al Carnegie Hall de Nova York (Estats Units).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s