Recital-presentació de Nous, d’Albert Mestres, amb Isabel Garcia Canet i Jon López de Viñaspre


El proper dijous 12 de juny Albert Mestres vindrà a La Poeteca, el cicle de poesia del bar La Createca (Comte Borrell, 122), per presentar-nos el seu darrer poemari, Nous (Edicions 62, 2013) i ho farà acompanyat de la poeta valenciana Isabel Garcia Canet. L’acte serà presentat per Jon López de Viñaspre.

Imatge

Albert Mestres (Barcelona, 1960). Escriptor, traductor i director d’escena. Ha publicat els llibres de poesia O res (1991), A sac (1999), Tres (2001), Llvm (2007), Comèdia (2008) i Nous (2013), textos dramàtics, cinc novel·les, articles i dos llibres d’assaig. Ha estrenat una dotzena d’obres i n’ha dirigit una catorzena. Ha traduït el marquès de Sade, Villiers de L’Isle-Adam, Marcial, T. Landolfi, C. Nodier, G. Steiner, F. Pessoa, A. Baricco, J. Worms, J.P. Sartre, J.M. Synge, Th. De Quincey, J. Racine, J. Ford, P. Aretino i S.T. Coleridge.

Del poemari Nous n’ha dit Bernat Puigtobella a Núvol:

“I ara ens sorprèn amb un recull que és tot un trumfo i que s’obre amb una tanda de sonets diàfans. Mestres aborda la forma del sonet amb una naturalitat extraordinària, sense caure en la discursivitat. Les constriccions de l’estrofa i la rima no el porten a forçar la sintaxi ni a recargolar el lèxic. No hi ha tampoc metàfores ni efusions líriques. Aquí tot és pla, i les coses es diuen pel seu nom. Són poemes que tenen molt d’ideari. Mestres esculpeix en vers allò que pensa de les coses importants de la vida, en aquest sentit és molt epigramàtic”. (http://www.nuvol.com/critica/albert-mestres-el-sonet-de-la-independencia/)

Imatge

Isabel Garcia i Canet (Pego, 1981) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, màster de Professora de Llengua i Literatura. Va ser finalista del Premi de Haikus Joan Teixidor, amb Claustre (Tres i Quatre, 2007) fou guardonada amb el Senyoriu d’Ausiàs March i amb el premi de la Crítica dels escriptors Valencians i amb L’os de la Música  amb el premi Vicent Andrés Estellés. Ha fet d’actriu i treballs de locució en ràdio i tallers d’escriptura, lectura i improvització. Des fa dos anys i mig que viu entre París i els Països Catalans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s