Les imatges del Poesia amb accent de dona


L’acte d’ahir ens va deixar un munt de grans moments!

Foto de grup Amb accent de dona

Foto de grup, cortesia de Laura Bernis del blog Poesia Barcelona.

Volem donar les gràcies a Poesia Barcelona per la gran cobertura de l’acte d’ahir a La Poeteca Cicle de Poesia de La Createca, que m’ha fer rememorar tots els moments que ens va deixar el recital amb 30 dones poetes Poesia amb accent de dona. Tamb a la Institució Lletres Catalanes pel recolzament i a la Laura Laura Borràs per la fantàstica presentació de l’acte, a la Montserrat Abelló per l’esforç de venir i per l’enorme entrega a la literatura que té, a totes les poetes per les intervencions  tan variades i riques en matisos i al nombrós públic que tan càlidament ens va rebre!

Imatge

D’esquerra a dreta i de dalt a baix: foto de grup amb part de les poetes participants, La poeta Montserrat Abelló i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que se la veu en la imatge següent presentant l’acte. Part del públic del recital.

Imatge

Mireia Vidal-Conte, Odile Arqué, Anna Aguilar-Amat i Joana Abrines.

Imatge

Ester Andorrà, Rosa Maria Arrazola, Annie Bats, Sílvia Comes i Sílvia Bel.

Imatge

Mireia Calafell, Teresa Colom, Georgina Castillo i Mireia Companys.

Imatge

Montse Costas, Anna Gual, Mari Carmen Escorcia, Catalina Girona i Marta Darder.

Imatge

Sònia Moll, Isabel Ortega, Judit Ortiz i Clara Mir.

Imatge

Cèlia Sànchez-Mústich, Aina Riera, Marta Pérez Sierra i Tònia Passola.

Imatge

Blancallum Vidal, Ester Xargay, Montse Vergés, Laia Claver, Víctor Obiols i la poeta nord-americana Lorraine Graham, de qui en va llegir la traducció al català del poema que ella va llegir a continuació en anglès.

Hem de disculpar a Josefa Contijoch, Vinyet Panyella i Sandra D. Roig, que per diversos imprevistos no van poder participar a l’acte.

Aprofitem per reproduir aquí la presentació de Maria Antònia Massanet:

Per què el dia de la dona continua sent important?

A la portada del diari anglès The Independent d’avui apareixien una sèrie de dades esgarrifoses sobre la situació de les dones en el món, que es venien a sumar a les darreres notícies sobre les estadístiques de la violència de gènere en Europa i la diferència de sous entre homes i dones a Espanya, juntament amb la reforma de la llei de l’avortament que ha emprés el ministre Gallardón.

Només un 1% de la terra en propietat del planeta pertany a dones, un 38% de les dones assassinades a tot el planeta ho han estat a mans d’un company sentimental, 130 milions de dones al món han patit mutilació genital, 14 milions de nenes seran casades per la força aquest 2014, el 33% de les europees han estat víctima de violència física i/o sexual des dels 15 anys. A Espanya, les dones cobrem un 16’2% que els nostres homòlegs masculins i patim un retrocés amb la reforma de la llei de l’avortament que ens tornarà a obligar a avortar en la clandestinitat, perdent drets sobre el propi cos i arriscant la nostra integritat física i moral, etc., etc.

Per què celebrar un recital amb 30 dones poetes?

Aquests atacs esmentats abans no afecten tan sols a la integritat física i a l’economia de les dones sinó que impliquen tots els estrats de la nostra societat, també –i, fins i tot, i potser més profundament encara– a nivell de pensament, tot i que de forma més esbiaixada i subtil. D’això la cultura no en surt pas il·lesa. Aquest recital d’anit no pretén ser una celebració del fet de ser dones per se, sinó una reflexió conjunta, crítica i lúdica, envers què significa el fet de construir-se –i ser construïda– com a dona actualment i sobre tot el que ens queda pe treballar de cara a fomentar un canvi real.

Per acabar i parafrasejant Maria-Mercè Marçal: “vindicarem la nit i la paraula dona” a través de la veu d’aquestes 30 poetes que avui ens acompanyen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s