POÈSICA, espectacle de poesia i música, de la mà de Mercedes Delclós i Laura Moral


El proper dijous a les 20h30 ens visitaran a La Poeteca (bar La Createca, Comte Borrell, 122) la cantant i poeta Mercedes Delclós i la pianista Laura Moral per oferir-nos un espectacle que combina poesia i música: Poèsica.

Sobre Poèsica:

“…Y ya hemos mentado algo afín, muy afín a la poesía, pues que anduvieron mucho tiempo juntas, la música. Y en la música es donde más suavemente resplandece la unidad”. María Zambrano.

La música de la poesia i la poesia de la música. La paraula dita i la paraula cantada. Aquests poemes ja existien abans de la meva creació musical i, per aquesta raó, vull expressar-los en a seva poètica original, recrear-los en la seva primera intenció: escriure i dir.

Vull expressar la música que batega en aquests poemes, pel simple plaer de recrear els orígens:

Primer va ser el so, o potser sempre ha estat el so. Després, va ser la veu: la música de la veu, la pintura de la veu, el teatre de la veu, la poesia de la veu.  I a la fi, va ser la veu de la paraula: la paraula de la veu, la escriptura de la paraula.

En definitiva, paraules que sonen i volen dir alguna cosa. Només alguna cosa.

                                                                                                                                                                    Mercedes Delclòs

Poemes de Laura López, Teresa Martin Taffarel, Mercedes Delclòs, Clara Mir, Carmen Comes, Martí Noy, Josep de Flix, Ramon sala, Isabel Ortega, Marta Pera i Maria-Mercè Marçal.

Recitació, composició i interpretació vocal, Mercedes Delclòs (arranjaments al piano, Sergi Sirvent), Piano, Laura Moral.

Imatge

MERCEDES DELCLÓS és llicenciada en Filologia anglesa i en Cant. Estudis de piano i composició. Ha sigut component del grup “Acció poètica” de l’Ateneu Barcelonès. Ha creat i interpretat música vocal per a diverses obres del Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. Ha editat àudios i llibres de partitures sobre música vocal i poesia musicada, tant infantil com per adults. Seleccionada en el XXI Certamen de Poesía “Voces nuevas” de la editorial Torremozas (Madrid). Poemari recent: “Mar de cantos” (ebookation). Tradueix al castellà la poesia d’Isabel Ortega Rion, i articles de revistes científiques. Ha traduït al castellà el llibre “Dix ans avec Alexandra David-Neel” -exploradora, reportera i orientalista-  de Marie-Madeleine Peyronnet (Sd.edicions).

Web: www.mercedesdelclos.wordpress.com

Imatge

 LAURA MORAL BOFILL té la Titulació Superior de piano pel Conservatori Professional de Música de Badalona. Estudia cant amb Pilar Adan, Assumpta Cribillers i Mercedes Delclós, percussió amb Ernest Martínez, té el certificat de dansa de la Royal Academy of Dancing i ha estudiat piano i repertori amb Àngel Soler. Actua habitualment en formacions de cambra i  acompanya cantants de repertori que va des de l’òpera i el lied fins el tango o el bolero. Des de l’any 2005 actua amb Mercedes Delclós en l’espectacle “Cabaret Songs” programat en diferents cicles i festivals, del qual han realitat també una edició en CD. Compagina aquesta activitat amb la docència al centre d’estudis musicals “El Carreró” de Mataró.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s