Doble presentació: Ulls, budell, cor, d’Elies Barberà, i La meva mare es preguntava per la mort, de Teresa Colom


El proper dijous 13 de juny a les 20h30 comptarem a la Poeteca, el cicle de poesia de La Createca (Comte Borrell, 122), amb una doble presentació: Elies Barberà vindrà a presentar-nos l’antologia Ulls, budell, cor (Lapislàtzuli, 2012), mentre que Teresa Colom ho farà al seu torn amb La meva mare es preguntava per la mort (Pagès, 2012). Els autors ens parlaran de l’obra i ens oferiran un recital a partir dels seus poemes.

Imatge

Imatge

Elies Barberà (Xàtiva, 1970) és un poeta i actor valencià. Llicenciat en Filosofia, després de treballar a Vall-de-roures i Alcoi com a professor, abandonà l’ensenyament i marxà a Barcelona on estudià i es llicencià en Art Dramàtic. Com a narrador publicà Quaranta contes breus i un llarguíssim poema d’amor (2000), i com a poeta ha publicat Mata-rates (i altres vicis) (2003), Equilibrista (2004), Zoo (2006), Aixàtiva, Aixàtiva (2008) i Allà on les grues nien (2009). Per les seues obres ha rebut diversos premis i guardons. Com a actor, entre d’altres obres ha participat, en Phöebon i El Gran Paulo de Tadeus Calinca; Contes estigis o el cabaret dels morts d’Albert Mestres i direcció d’Iban Beltran (2004); La torna de la torna (2005) direcció d’Albert Boadella; diverses produccions del col·lectiu ÀreaTangent; Un altre Wittgenstein, sisplau, text i direcció d’Albert Mestres (2009); Músiques de l’Holocaust, amb el Brossa Quartet de Corda; El casament d’en Terregada de Juli Vallmitjana i direcció de Joan Castells (2009). Forma part de les companyies Teatre de l’Enjòlit i La Soga. La seva darrera obra és l’antologia Ulls, budell, cor (Lapislàtzuli, 2012).

ImatgeImatge

Teresa Colom. Poeta andorrana nascuda el desembre de 1973 a la Seu d’Urgell. Després de llicenciar-se en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra va dirigir la seva carrera professional cap al camp de les finances. Durant més de vuit anys va treballar en una entitat financera. Després de guanyar l’any 2000 el Premi Miquel Martí i Pol de la Biblioteca Pública del Govern d’Andorra i l’accèssit, el mateix any, al premi Grandalla convocat pel Cercle de les Arts i de les Lletres d’Andorra, publicava el seu primer llibre Com mesos de Juny (Edicions del Diari d’Andorra, 2001). A finals del 2002 sortia el seu segon treball La temperatura d’uns llavis (Edicions del Diari d’Andorra). El 2004 deixava la feina de gestora de patrimonis en l’entitat bancària on havia estat treballant per dedicar-se a escriure. El 2005 publicava Elegies del final conegut (Abadia Editors) nou elegies que reflexionen sobre com la vida i la mort encaixen en els vius. On tot és vidre (Pagès, 2009) va ser reconegut amb el Talent FNAC 2009. El seu últim llibre és La meva mare es preguntava per la mort (Pagès, 2012). Ha estat articulista del Diari d’Andorra i ha participat en múltiples recitals i festivals de poesia tant a nivell nacional com internacional. Alguns dels seus poemes han estat traduïts a l’anglès, alemany, castellà, finès, francès, italià i txec. El gener del 2010 estrenava, sota la direcció de Pere Planella, “32 Vidres” un muntatge poètico-teatral amb textos i interpretació de la pròpia autora. Foto de Carles Mercader.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s